Primăria Comunei
Roşia
Înapoi la:HomeSunteţi la:POPULATIE
Str. Principala nr. 397 +40 259 325 214 primaria@comunarosiabihor.ro
 
 
 
 
 
 
Consultare
Taxe şi impozite
ON - LINE
 

     Comuna noastra

 

 

     e-Formulare

 

   Comunicate de Presa

Consultare Taxe şi impozite  ON - LINE

Comuna noastra

e-Formulare

Comunicate de Presa

Populatie________Modificată în : 15.04.2011

 

Populatia

 

     Comuna Roşia este formată din două localităţi componente: Roşia, satul de reşedinţă şi sat Lazuri, învecinându-se la Nord cu comuna Bratca - satul Damiş, comuna Şuncuiuş - sat Zece Hotare, la Est se învecinează cu comuna Căbeşti - satul Sohodol, comuna Bulz - satele Remeţi şi Lorău, la Vest cu comuna Pomezeu - satele: Vălani şi Lacul Sărat; la Sud cu comuna Căbeşti - satul Căbeşti.

     Descoperirile făcute de biospeologii clujeni în anul 1965 demonstrează că această zonă a fost locuită încă din timpuri preistorice. În peştera Ciur - Izbuc s-au găsit urme incontestabile de paşi de om alături de o figurină umană gravată în mod primitiv pe un craniu de urs.
     Populaţia actuală a comunei , potrivit recensământului populaţiei din 2002, este de 2644 locuitori, din care 1336 bărbaţi şi 1308 femei, toţi având ca limbă maternă româna. Densitatea medie a populaţiei la acea dată era de 36 locuitori / km². Cea mai mare valoare a densităţii se regăseşte în sectoarele de vale şi de-a lungul şoselelor, în cătunele a căror gospodării sunt construite la şosea. Sectoarele de deal prezintă o densitate mai redusă. Numărul total al gospodăriilor comunei este de 884, iar media persoanelor într-o gospodărie este de 3 membri. Populaţia comunei este aproape în întregime de naţionalitate română, existând totuşi 18 familii de ţigani care la recensământ s-au declarat români. Aceştia sunt integraţi mediului comunităţii locale, lucrează în diferite domenii de activitate, nu au un limbaj specific etniei, folosesc doar limba română.
     Marea majoritate a populaţiei are religia ortodoxă - 2306, dar există şi penticostali în număr de 338.
     Faţă de anii anteriori, populaţia comunei este în regres, astfel în anul 1992 populaţia era de 2863 locuitori, faţă de anul 1971 - când erau 2996 locuitori; se observă deci o scădere a bilanţului demografic natural

 

 
Ultimele pagini vizitate de dvs: